Wie zijn wij?

Wij zijn de Interkerkelijke Commissie voor het dovenpastoraat van de provincie Utrecht (IC Utrecht). We verzorgen namens een drietal Kerken, de PKN, NGK en CGK, het pastoraat onder dove en slechthorende mensen. Hierbij worden we landelijk ondersteund door het Interkerkelijk Dovenpastoraat (IDP).
Voor wie is deze folder bedoeld?

 • U bent doof of slechthorend en wilt informatie over wat de kerk voor u kan doen, of
 • U kent dove of slechthorende mensen in uw omgeving die u graag met de kerk in contact laat komen, misschien wel voor het eerst.

 

Onze activiteiten

De IC Utrecht heeft van de plaatselijke kerken de opdracht gekregen om het pastoraat aan hun dove leden uit te voeren. Dit gebeurt door het organiseren van kerkdiensten die goed toe­gankelijk zijn voor doven, bijbelgespreksgroepen, pastoraat en diverse andere ontmoetingsmogelijk­heden. Belangrijk is ook het geven van informatie over doofheid en over het mee­doen van dove mensen in de kerk. Voor dit werk zijn in Nederland drie dovenpredikanten aangesteld. Daarnaast zijn er voor de kerkdiensten enkele voorgangers actief.

 

U bent van harte welkom!

U kunt op verschillende manieren met ons kennismaken:
Bijvoorbeeld door het bezoeken van een kerkdienst voor doven en slechthorenden, waar met gebarentaal en Nederlands met ondersteunende gebaren wordt gecommuniceerd en gezongen.

Bent u de gebarentaal niet machtig dan kan zo’n kerkdienst voor u toch fijn zijn om bij te wonen. Er wordt langzaam gesproken en de dienst is op een projectiescherm te volgen. De liederen worden aangewezen zodat u ze met of zonder gebaren kunt mee zeggen of zingen. Bent u niet doof of slechthorend, dan bent u ook welkom. Zo kunt u de sfeer eens proeven. De diensten vinden plaats op:

 • Woerden
  De 1e zondag van de maand om 11.30 uur
  Kapel (naast Careyn Weddesteyn)
  Utrechtsestraatweg 50
  3445 AS  Woerden
 • Bunnik
  De 4e zondag van de maand een gecombineerde dienst om 10.00 uur
  Oude Dorpskerk
  Kerkpad 2
  3981 EM  Bunnik

Bekijk het hele schema hier.

U kunt ook met uw eigen kerkenraad contact opnemen. Zij zijn op de hoogte van ons werk en kunnen u naar ons doorverwijzen.